Beeldend aspect

Begin van deze periode kregen wij als klas de keuze uit twee opdrachten allebei met het thema beeldend aspect. De basis opdracht hield in dat je een emotie moest kiezen en met de beeldende aspecten die jij bij die emotie in je hoofd had een meubel ontwerpen. De extra opdracht was in samenwerking met het stedelijk museum. Dit is de opdracht die ik samen met twee klasgenoten gekozen heb. het houd in dat we 3 zit meubels mochten ontwerpen voor een expositie in het stedelijk museum. Deze meubels moesten geïnspireerd zijn op de kunst van Maria Lassnig.

⇐ uitleg

Eisen Klant:

  • Een meubel serie van een bank voor 3 personen (film) en twee banken voor twee personen (workshop)
  • Een werkblad in het meubel verwerkt
  • Een dispenser voor flipbooks in het meubel verwerkt
  • Potlood houders en punten slijpers in het meubel verwerkt
  • Opzichter in een oog opslag potloden kunnen zien
  • meubels coherent geheel vormen
  • maximaal gebruik van de ruimte doorgangen minimaal twee meter
  • kleursamenstelling geïnspireerd op kunst Maria Lassnig
  • Toegankelijk voor elk leeftijd categorie 

⇐ Programma van eisen

⇐ inspiratie

Na het krijgen van de opdracht ben ik natuurlijk direct werk van Maria Lassnig gaan opzoeken. Hier naast zie je een paar stukken die mij erg geïnspireerd hebben. Ook zie je een paar andere voorwerpen waardoor ik geïnspireerd ben geraakt.

 

⇐ Collage

ik ben begonnen met het maken van een collage geïnspireerd op de kunst van Maria Lassnig. Dit heeft me erg geholpen om de vormen en kleuren die voor mij belangrijk zijn duidelijk te maken voor mezelf. Ik heb voor de on verzadigde kleuren gekozen omdat dit me opviel in de schilderijen. Ook vielen alle rondingen me op dus die heb ik overgenomen. Deze collage lijkt misschien wel een beetje op het stuk "Mastering the selfie"

 

⇐ Schetsen

Ik ben vrij wel direct na het maken van mijn collage mijn eerste ideeën gaan schetsen. Dit ben ik gaan doen met de beelden die ik nog in mijn hoofd had van de eerdere inspiratie die ik opgedaan had. En daar ben ik toen wat variaties op gaan maken.

 

⇐ modellen

Na het schetsen ben ik een paar ideeën gaan uitwerken met klei hout of karton. hier ben ik tegen een paar dingen aangelopen die toch niet werkten zoals ik dat verwachte. Dit heb ik of direct aangepast of later een andere schets van gemaakt. 

 

⇐ modellen

Na het schetsen ben ik een paar ideeën gaan uitwerken met klei hout of karton. hier ben ik tegen een paar dingen aangelopen die toch niet werkten zoals ik dat verwachte. Dit heb ik of direct aangepast of later een andere schets van gemaakt. 

 

⇐ uitgang punten

We hebben alle drie een presentatie gegeven voor het stedelijk museum. En hier over feedback gekregen wat ze positieve aspecten vinden en wat minder. Vanaf dit punt gaan we die positieve aspecten van elkaar samen proberen te voegen om tot een meubel te komen.